Remetelak

Published by Libertia Peregrinans under , , , , , on 21:36
Szentháromságról nevezett Boldog Erzsébet nővér írta:

"Istenem, Szentháromság, akit imádok, segíts engem, hogy magamról egészen elfeledkezve Benned éljek, változhatatlan Béke, mintha lelkem máris az örökkévalóságban időznék. Ne engedd, hogy bármi is megzavarja békémet, vagy kikényszerítsen Belőled, én Változhatatlanom, hanem inkább minden pillanat ragadjon messzebbre misztériumod mélységében.


Teremts békét lelkemben, tedd azt mennyországoddá, szeretett otthonoddá és pihenőhelyeddé; add, hogy soha ne hagyjalak magadra, hadd legyek ott egész lényemmel éber hitemben, Téged imádva, egészen kiszolgáltatva magam  teremtő tevékenységednek. (...)
Örök Ige, Istenem Szava, egész életemet a Te hallgatásodban akarom tölteni; tanulékony akarok lenni, hogy mindent megtanulhassak Tőled és aztán minden éjen, minden űrön, minden tehetetlenségen át Terád akarom szegezni tekintetemet és megmaradni világosságodban.
Imádott Csillagom, igézz meg engem, hogy soha ne tudjak kiszakadni sugárkörödből.


Emésztő Tűz, Szeretet Lelke, szállj le rám, hogy bennem is mintegy végbemenjen az Ige megtestesülése, hogy olyan újabb ember legyek Számára, akiben megújíthatja egész misztériumát.
Atyám, hajolj szegény kis teremtményed fölé, ne láss benne mást, mint a te szeretett Fiadat, akiben kedved telik. Drága Hármam, Mindenem, Boldogságom, végtelen Magány és Mérhetetlenség, melybe beleveszítem magam: zsákmányként kiszolgáltatom magam Neked; rejtőzz el bennem, hogy én is elrejtőzhessem Benned, és így várjak arra, hogy a te világosságodban szemlélhessem nagyságod örvényeit."


Szentháromság
San Vitale, Ravenna
VI. század